Het proces om van talent te groeien tot topsporter bestaat uit verschillende intensieve ontwikkelingen waar veel bij komt kijken. Dit betekent de ontwikkeling van kind naar volwassene, en van talent naar topsporter. Hier komen zowel geestelijke- als fysieke aspecten bij kijken die grote gevolgen hebben tot de verdere ontwikkeling van een (aankomend) topsporter. De organisatie Topsport Gelderland gebruikt haar specialistische kennis om de talenten te laten groeien in hun carrière.

Topsport Gelderland is dé organisatie op het gebied van talentontwikkeling, en daarom onmisbaar bij het faciliteren, ondersteunen en begeleiden van de Gelderse talenten . Waar zij hard achter de schermen werkt om het beste uit de talenten naar boven te halen, biedt zij voor de schermen letterlijk en figuurlijk een podium voor talent. Door middel van een uitgebreid faciliteitennetwerk biedt Topsport Gelderland haar talenten het optimale.

In samenwerking met haar partners maakt Topsport Gelderland het mogelijk deze diensten te leveren aan haar talenten. Topsport Gelderland is een initiatief van HAN Sport en Bewegen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, ondersteund door NOC*NSF en het Olympisch netwerk Gelderland.