Regio Rugby

(Bron Rugby Nederland)

De Rugby Development Dagen (RDD), het talent-identificatie-programma van Rugby Nederland, ondergaat een transformatie en zal in een nieuw jasje van start gaan volgend seizoen.

VAN RUGBY DEVELOPMENT DAGEN NAAR REGIO DAGEN

Het programma heeft meerdere transformaties ondergaan sinds de start van de Rugby Development Dagen. Er vonden focus-shifts plaats. Er werd vaker, minder vaak en anders getraind. Er werd meer gericht op teamskills of juist weer meer op de positiespecifieke skills. Ook werd gebruik gemaakt van de kennis van de nationale selectie en specialisten uit het buitenland. Het programma bleef de afgelopen seizoenen transformeren zoekende naar een vorm waar de grootste groep jeugdspelers zich kan ontwikkelen, een vorm waarbij plezier een belangrijk element is, een vorm die makkelijk te combineren is met de competitieplanning en tot slot een vorm waar clubs in geloven.

In deze zoektocht hebben wij nauw contact gehad met onder andere Landelijk Jeugd Overleg, de Rugby Academy’s en de verschillende trainers, en eerder dit seizoen konden de spelers zelf een evaluatieformulier invullen. Daaruit is besloten komend seizoen het roer om te gooien. Er zullen een aantal wijzigingen plaatsvinden die de insteek en invulling van het programma veranderen.
Om die reden is er dan voor gekozen de naam te wijzigen, naar een naam die beter aansluit op de nieuw insteek en voorkomt dat er verkeerde associaties worden gelegd met de oude insteek van de Rugby Development Dagen.

WAT BETEKENT DIT?

De verschillende leeftijdsgroepen vanaf Onder15 hoeven niet meer naar het NRCA in Amsterdam te komen. Komend seizoen krijg je de kans om op hoger niveau met leeftijdsgenoten te spelen op verschillende locaties in jouw regio. De Regio Dagen worden verspreid over de maanden oktober, december, februari en mei – waar je de kans krijgt om samen te spelen in regionale teams.

DE DOELEN VAN DE REGIO DAGEN VERSCHILLEN PER LEEFTIJDSGROEP:

Mini’s

Inspireren en ontwikkelen van de spelers. Een eerste kennismaking met het Topsport Pathway en de Rugby Academy’s in de regio. Talent identificatie binnen de regio.

Cubs

De kans om op regionaal niveau te spelen. En de gelegenheid voor interactie tussen de clubs en de Rugby Academy’s en een kans om samen te werken.

Junioren / Onder 15

Naast het ontwikkelen van de spelers, de kans om op regionaal niveau te spelen en geselecteerd te worden voor (de trainingsselectie) Jong Oranje U16.

Junioren / Onder 16

Naast het ontwikkelen van de spelers, de kans om op regionaal niveau te spelen en geselecteerd te worden voor (de trainingsselectie) Jong Oranje U17.

Colts / Onder 17

Naast het ontwikkelen van de spelers, de kans om op regionaal niveau te spelen en geselecteerd te worden voor (de trainingsselectie) Jong Oranje U18.

Colts / Onder 18

Naast het ontwikkelen van de spelers, de kans om op regionaal niveau te spelen en geselecteerd te worden voor (de trainingsselectie) van Jong Oranje U18. Daarnaast vroegtijdige identificatie van spelers voor Jong Oranje U20.

Meiden Onder 15 tot Onder 18

De kans om te rugbyen met andere meiden in hun eigen leeftijdsgroep.

Een interessant periode voor spelers om te laten zien wat ze in huis hebben en daarnaast ook voor coaches een interessant uitdaging om op regionaal niveau betrokken te raken.

De Rugby Academy in jouw regio zal contact opnemen met de clubs over de praktische organisatie en andere details. Zodra de data bevestigd zijn zullen ze worden gedeeld met jullie.